8443 DH Heerenveen
Stuurt u ons een e-consult
De praktijk is gevestigd op de begane grond van een multifunctioneel centrum. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een verloskundigenpraktijk, een podotherapiepraktijk en een logopediepraktijk.
Via de website kunt u herhaalmedicijnen bestellen.
Wilt u chronische medicatie bestellen dan kunt u dat rechtstreeks bij de apotheek doen.
Heeft u de medicijnen nog dezelfde dag nodig of heeft u andere problemen met bestellen dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijkassistente.
Bij de assistentes kunt u terecht voor veel praktische vragen zoals o.a.
Daarnaast hebben de assistentes ook eigen spreekuren.
Op deze spreekuren kunt u terecht voor o.a.
Sinds eind jaren negentig worden huisartsen in Nederland ondersteund door praktijkondersteuners huisartsenzorg (POH).
Deze zorgverleners zijn er gekomen vanwege de toename van het aantal mensen met chronische gezondheidsklachten en de behoefte om deze zorg kwalitatief beter vorm te geven. Alle praktijkondersteuners hebben daarvoor een speciale opleiding gevolgd en werken onder de verantwoordelijkheid van de huisarts.
Bij Huisartsen Schoterpoort zijn 8 praktijkondersteuners werkzaam. Zij hebben hun eigen spreekuur en werken nauw samen met de huisarts.
Er kan via de assistente van de huisarts of online een afspraak gemaakt worden.
POH-somatiek
Leonie van der Meij , Tamara van Marle en Anneke Starreveld zijn de praktijkondersteuners die zich bezig houden met lichamelijke problemen (somatiek).
Zij begeleiden patiënten met een chronische aandoening zoals Diabetes Mellitus, astma, COPD en hart- en vaatziekten. Zij geven voorlichting over het ziektebeeld, begeleiden de patiënten bij medicatiegebruik en verandering van leefstijl en voeren controle onderzoeken uit.
Het is mogelijk om begeleiding te krijgen bij het stoppen met roken. Leonie van der Meij kan u hierbij helpen.
POH-ouderenzorg
Esther Gouda en Dineke Huisman zijn werkzaam als praktijkverpleegkundige ouderenzorg. Zij houden zich bezig met het begeleiden van kwetsbare ouderen in onze praktijken.
Doordat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, kunnen er problemen in de thuissituatie ontstaan. Door patiënten en mantelzorgers zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden en te kijken naar wensen en mogelijkheden, kunnen sommige problemen voorkomen of opgelost worden. In overleg kunnen andere hulpverleners ingeschakeld worden, zoals thuiszorg, een fysio- of ergotherapeut of vrijwilligers. Daarnaast is er op regelmatige basis samenwerking met de specialisten ouderenzorg van Meriant.
POH-geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
Inge Regnerij en Petra Oosterkamp zijn onze POH-GGZ. Zij houden zich bezig met ondersteuning, begeleiding en kortdurende behandeling van patiënten met psychische en/ of psychosociale problemen zoals bijvoorbeeld klachten van somberheid, overspannenheid, rouw, verdriet, zorgen in de thuissituatie, vragen over gedrag of relaties.
Indien er meer gespecialiseerde zorg nodig is, wordt er verwezen voor behandeling elders. De POH-GGZ kan een overbrugging bieden als bij deze gespecialiseerde zorginstelling sprake is van een wachtlijst.
Voor de kinderen en jeugd verricht Roelie Kooistra deze taken.
Onze praktijken zijn gesloten voor nieuwe patiënten.
Wij verwijzen u hiervoor naar Huisartsenpraktijk Feanstate.
www.feanstate.nl
Het spreekuur is uitsluitend volgens afspraak. U kunt zowel telefonisch als ook online
een afspraak maken.
Voor spoedeisende zaken kunt u vanzelfsprekend ook buiten deze tijden bellen. Een consult duurt ongeveer 15 minuten. Als u meer tijd nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld bij meerdere vragen, dan graag dit met de assistente overleggen. In ieder geval voor meerdere personen ook meerdere tijden afspreken. De assistente vraagt naar de reden van het consult Dit heeft meerdere redenen:
Indien u de reden niet wilt vermelden dan kan dit altijd.
Wanneer het om medische redenen niet mogelijk is om naar de praktijk te komen omdat u bijvoorbeeld te ziek bent is het mogelijk dat de dokter een huisbezoek aflegt.
In verband met het plannen van de visites moeten deze voor 10:00 uur worden aangevraagd.
De huisarts rijdt tussen 11.00 en 13.00 uur de visites.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Op de praktijk zijn betere omstandigheden om u te kunnen onderzoeken en te behandelen.
Als u om bepaalde redenen meer tijd nodig heeft dan de gebruikelijke 15 minuten voor een consult dan is dit mogelijk.
Dit is mede ook de reden dat de assistente vraagt naar de reden van het consult.
Indien er sprake is van een levensbedreigende situatie kunt u altijd gelijk 112 bellen.
Belt u met de huisartsenpraktijk dan kunt u in het keuzemenu optie 1 kiezen.
Dokterswacht Friesland :
Buiten openingstijden een medische spoedvraag die niet kan wachten tot de volgende werkdag?
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.